Rijgedrag monitoren en verbeteren

Kosten besparen en de veiligheid vergroten

Met de rijgedrag monitoring en management hardware & software van Inseego rijgedrag verbeteren, kosten besparen, CO2 uitstoot verminderen en de veiligheid vergroten.

Rijgedrag monitoren en verbeteren

Kosten besparen en de veiligheid vergroten

Met de rijgedrag monitoring en management hardware & software van Inseego rijgedrag verbeteren, kosten besparen, CO2 uitstoot verminderen en de veiligheid vergroten.

Rijgedrag verbeteren en de veiligheid vergroten

Het huidige rijgedrag wordt eenvoudig en overzichtelijk in kaart gebracht. U ziet in één oogopslag waar de besparingskansen zitten, wat doelgericht actie ondernemen vereenvoudigt. Daardoor dalen de kosten en de CO2 uitstoot én wordt het veiliger op de weg, wat uw bedrijfsimago ten goede komt.

Inseego maakt rijgedrag monitoring eenvoudig

In het dashboard worden belangrijke prestatie indicatoren, zoals snelheidsovertredingen, hard remmen en hard optrekken, in duidelijke grafieken en tabellen weergegeven. Met een paar klikken zoomt u in op verschillende onderdelen, zoals een specifiek voertuig of de prestaties van bepaalde bestuurders. De bestuurder scorekaarten en het vergelijken van individuele scores met het bedrijfsgemiddelde, motiveert mensen om hun rijgedrag te verbeteren.

Klantcase

Realtime inzicht, ieder moment van de dag

"Profel kan niet zonder een planning die draait als een geoliede machine. De Inseego software draagt hier wezenlijk aan bij. We hebben realtime inzicht en weten op ieder moment van de dag hoe het ervoor staat en wie waar zit."

Rijgedrag indicator helpt bestuurders

De Rijgedrag Indicator (ook wel Driver Behaviour Indicator genoemd), wijst bestuurders op overtredingen door geluiden en waarschuwingslichten in verkeerslicht kleuren. Als de bestuurder gedurende een bepaalde tijd verantwoord rijdt, gaan de lichten weer uit. Deze realtime feedback maakt het verbeteren van rijgedrag makkelijker.

Monitor activiteit op belangrijke locaties met geofences

Voeg binnen enkele seconden het monitoren van activiteiten toe aan locaties op uw kaart door middel van geofencing. Ontvang meldingen als bestuurders en voertuigen een terrein binnenkomen of verlaten. Ideaal voor opslag- en werkterreinen, depots en (deels) verboden gebieden om de veiligheid te vergroten, de activiteiten van werknemers te verifiëren of de naleving van regelgeving te verbeteren.

Verkeersincidenten opnieuw bekijken met dashcams

Dashcams geven waardevolle context rondom verkeersincidenten, kunnen dienen als bewijslast en bieden u de mogelijkheid om bestuurders te coachen. Binnen enkele minuten na een verkeersincident worden videoclips automatisch geüpload en geclassificeerd.

Klantcase

Inseego Fleet app ideaal voor chauffeurs

"We maken veel gebruik van de mobiele applicatie. Daarmee heb je alle mogelijkheden van Inseego Fleet gewoon op je smartphone. Dat is echt ideaal voor de chauffeurs die onze machines ophalen. Ze kunnen zó zien waar ze moeten zijn voor welke machines."

Bestuurder SOS met één druk op de knop

Met één druk op de paniekknop kunnen bestuurders u laten weten wanneer ze geconfronteerd worden met een noodsituatie. Onze paniekknoppen worden uit het zicht geïnstalleerd. De bestuurder weet waar de knop zit, maar anderen in het voertuig hebben er geen zicht op.

Bestuurdersidentificatie voor gedeelde voertuigen

Met bestuurdersidentificatie (Driver ID) heeft u zicht op de status en locatie van mobiele werknemers die meerdere voertuigen gebruiken. Bestuurders- en voertuiggegevens worden verzameld voor meer inzicht in de verplaatsingen en acties van individuele bestuurders en bijrijders, ongeacht welk voertuig ze gebruiken.

Met Inseego Driver de eigen rittenregistratie bijhouden

Om bijtelling te voorkomen, is een correcte scheiding van privé/zakelijke ritten noodzakelijk. Met de mobiele applicatie Inseego Driver houden medewerkers hun eigen rittenregistratie bij, terwijl er tegelijkertijd vanuit kantoor gecontroleerd kan worden. Bestuurder Scorekaarten geven bestuurders duidelijke feedback, waardoor het rijgedrag verbetert.

Speel een rit opnieuw af en zie precies wat er gebeurd is

Met één klik kunt u de hele rit bekijken: wanneer een bestuurder vertrok, de route die genomen is en alles daartussenin, zoals snelheid en gebeurtenissen tijdens het rijden. Trip Replay animeert de reis op uw kaart, zodat u alle relevante gegevens kunt bekijken, route-afwijkingen kunt identificeren, opdrachten van klanten kunt verifiëren enzovoorts.

Plug & play of op maat gemaakt

Wij hebben voor ieder formaat wagenpark een oplossing. Of u nu op zoek bent naar een plug & play oplossing waar u direct mee aan de slag kunt of een fleetmanagement oplossing op maat, wij hebben wat u nodig heeft.

Veelgestelde vragen beantwoord

Waarom zou je rijgedrag monitoren?

Door het rijgedrag te monitoren, krijgen het bedrijf én de individuele medewerkers inzicht in hoe er gereden wordt. Van daaruit kan verandering plaatsvinden. Die positieve verandering wordt dankzij de monitoring óók zichtbaar en dat motiveert.

Door duurzaam te rijden, verlaag je niet alleen de brandstofkosten, er wordt ook minder CO2 uitgestoten. Daarnaast zorgt een zuinige rijstijl ervoor dat je minder geld kwijt bent aan onderhoud, omdat auto-onderdelen minder slijten. De praktijk wijst uit dat zodra dit duidelijk is of ervaren wordt, eventuele bezwaren tegen het monitoren van rijgedrag verdwijnen.

Wat is gevaarlijk rijgedrag?

Bepaald rijgedrag zorgt ervoor dat voertuigen vaker onderhouden moeten worden en dat er meer CO2 uitgestoten wordt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • te hard optrekken
  • te hard rijden
  • hard remmen
  • hard door bochten rijden
  • te hard over verkeersdrempels rijden
  • teveel slippen

Bestuurders met een dergelijke rijstijl moeten vaker tanken of opladen en zijn vaker betrokken bij aanrijdingen of ongelukken.

Duurzaam rijgedrag heeft dus grote voordelen voor bedrijven én bestuurders. De kosten dalen, het milieu wordt minder belast en zowel de individuele veiligheid als die op de weg nemen toe.

Is de tracking hardware zichtbaar voor bestuurders?

Het GPS voertuig tracking apparaat wordt achter of onder het dashboard geïnstalleerd en is dus niet zichtbaar voor bestuurders. Maar zelfs al wordt het gezien, het apparaat is moeilijk te verwijderen of buiten werking te stellen.

De Rijgedrag Indicator, die bestuurders op overtredingen wijst door geluiden en waarschuwingslichten in verkeerslicht kleuren, zit begrijpelijkerwijs op het dashboard en is gekoppeld aan ons fleetmanagement systeem. Daardoor worden rij-gebeurtenissen en buitensporig rijgedrag nauwkeurig geïdentificeerd en vastgelegd.

Is het voertuig tracking apparaat fraudebestendig?

GPS volgapparatuur wordt discreet geïnstalleerd en in bepaalde gevallen rechtstreeks in voertuigen aangesloten, waardoor ze moeilijk te lokaliseren en toegankelijk zijn. Als er een poging wordt gedaan om met een GPS tracker te knoeien, dan identificeert het GPS rapportagesysteem het betreffende voertuig direct, zodat u snel stappen kunt ondernemen.

Word je overspoeld met alerts?

Al zijn er veel waarschuwingen in te stellen in ons GPS fleetmanagement systeem, u hoeft zich geen zorgen te maken over een teveel aan alerts. U bepaalt namelijk zelf welke waarschuwingen u ontvangt, hoeveel en wie ze ontvangt.

Wij gaan graag met u in gesprek!

24/7 zicht op uw wagenpark met Inseego. Wij hebben voor ieder formaat wagenpark een oplossing.