Terug naar klantcases

Planning die draait als een geoliede machine is het allerbelangrijkst

Bedrijf

Profel Ramen & Deuren is gespecialiseerd in op maat gemaakt buitenschrijnwerk in pvc, aluminium en hout.

Maakt gebruik van

Locatiebepaling, rittenregistratie en integratie met ERP systeem.

Behaalde resultaten

Inseego software draagt wezenlijk bij aan hoog serviceniveau.

Profel is de merknaam van de Profel-holding, die ontstaan is uit de in 1948 opgerichte firma FAL. De businessunit Profel Extrusion & Finishing extrudeert, anodiseert en moffelt aluminium profielen. Profel Ramen & Deuren is gespecialiseerd in op maat gemaakt buitenschrijnwerk in pvc, aluminium en hout. Naast de ramen en deuren worden er ook tal van aanvullende producten gemaakt, zoals o.a. garagepoorten, rolluiken en verluchtingssystemen. Profel stelt vandaag meer dan 1.000 mensen te werk in België, Nederland en Frankrijk.

Profel’s missie wordt sterk samengevat in 3 glasheldere beloftes aan de eindklant:

  • het overeengekomen offertebedrag is ook het bedrag op de factuur
  • het huis van de Profel klant is heilig
  • de aandacht die Profel besteedt aan nazorg is ook de waarborg waarop de klant mag rekenen

Die missie en beloftes moeten iedere dag opnieuw waargemaakt worden. Daarvoor stelt Profel ook hoge eisen aan haar leveranciers. Inseego België en Profel werken al vele jaren samen. Deze samenwerking is niet lichtvaardig tot stand gekomen. Bart van Samang, fleetverantwoordelijke bij Profel, vertelt:

“De kwaliteit waar wij voor staan, verwachten wij ook van onze leveranciers.”

“Voor minder doen we het niet. Dat betekent dus dat wij hele hoge eisen stellen, waar niet aan te tornen valt. Op die manier blijf je zowel op individueel- als bedrijfsniveau scherp. Dankzij die focus heeft Profel een ijzersterke positie opgebouwd in de markt en die willen we uiteraard behouden.”

“Aan het uitzoeken van de voor ons juiste rittenregistratiesoftware leverancier hebben wij destijds veel aandacht besteed. Die software moet veilig, betrouwbaar en stabiel zijn, eenvoudig te integreren met ons ERP systeem en als er iets misgaat, willen we razendsnel geholpen worden. Dus het bedrijf wat erachter zit, moet solide en goed georganiseerd zijn. Wij hebben diverse aanbieders aan tafel gehad en uiteindelijk voor Inseego gekozen.”

Planning die draait als een geoliede machine is het allerbelangrijkst

“Voor ons gaat het absoluut niet alleen om het duidelijk en correct scheiden van werk- en privékilometers. Profel kan niet zonder een planning die draait als een geoliede machine, dat is het allerbelangrijkst. Werkelijk iedere minuut telt als je zo’n hoog serviceniveau wilt waarmaken en vasthouden. De Inseego software draagt hier wezenlijk aan bij. We hebben realtime inzicht en weten op ieder moment van de dag hoe het ervoor staat en wie waar zit.”

“We merken echt dat het rust geeft als je weet dat dat stuk van je organisatie goed geregeld is. Dan heb je hoofd en handen volledig vrij voor je klanten. Iedereen kan vertrouwen op wat er in het systeem staat. En áls je onverhoopt ergens tegenaan loopt, heb je binnen no-time een Inseego'er aan de telefoon die weet hoe het opgelost kan worden. Kortom, wij zijn meer dan content!”

Wij gaan graag met u in gesprek!

Wij bieden u 24/7 zicht op uw wagenpark en snelle, betrouwbare breedband oplossingen.

Inseego