Terug naar klantcases

Meer rendement en het verlagen van de brandstofkosten & CO2 uitstoot gaan hand in hand

Bedrijf

Edelweiss Wakken is een dienstverlenend bedrijf in de textielreinigingssector en sinds 2011 Inseego klant.

Maakt gebruik van

Locatiebepaling, kilometerregistratie en de digitale tachograaf.

Behaalde resultaten

Meer rendement uit de werkweek, terwijl tegelijkertijd de brandstofkosten dalen en de CO2-uitstoot vermindert.

Het in 1948 opgerichte Edelweiss Wakken is een dienstverlenend bedrijf in de textielreinigingssector. Zij onderhouden, verhuren en verkopen linnen bedrijfskledij en hun werkterrein bestrijkt West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brussel, Antwerpen, Luik en Henegouwen. Edelweiss Wakken is sinds 2011 Inseego klant.

Duurzaam en ecologisch opereren

“Wij vinden het belangrijk dat doorheen het ganse was circuit alles erop ingesteld is om zo duurzaam en ecologisch mogelijk te opereren,” aldus Directeur Emanuel Grillet. “In onze wasserij hebben we drie wasstraten in combinatie met warmtewisselaars, ecotanks voor hergebruik van spoelwater, een pers voor optimale waterextractie en zwierders die voorzien zijn van een motor die bij het afremmen de stroom terug op het net plaatst.”

24/7 zicht op wagenpark, beter plannen en het gemak van de digitale tachograaf

“Inseego is een belangrijk onderdeel van onze duurzame bedrijfsvoering,” vervolgt Emanuel Grillet. “Edelweiss Wakken werkt met hun fleetmanagement software omdat we 24/7 zicht op ons wagenpark willen hebben en kilometers nauwkeurig geregistreerd moeten worden. De software helpt ons ook om beter te plannen, waardoor we meer rendement uit onze werkweek halen, terwijl tegelijkertijd de brandstofkosten en CO2-uitstoot verminderen.”

“Daarnaast maken we voor onze vrachtwagens gebruik van Inseego's oplossing om de digitale tachograaf op afstand uit te lezen. Het handmatig uitlezen van tachografen is veel werk. Door dit te digitaliseren besparen we veel tijd en dus geld. En de chauffeurs hoeven er niets voor te doen, want het uitlezen van de voertuig data en chauffeurspassen gebeurt tijdens het rijden. Dat doen we dus gewoon hier op kantoor of, gezien de huidige situatie, vanachter ons bureau thuis.”

Stabiele en betrouwbare software

“We werken graag met Inseego omdat hun software stabiel en betrouwbaar is en zij u helpt met de verduurzaming van uw bedrijf. Ook is het fijn samenwerken met de Inseego'ers. Onze contactpersoon staat altijd voor ons klaar, net als de helpdesk. Een combinatie van kwaliteiten die wij zeer waarderen,” besluit Emanuel Grillet.

Wij gaan graag met u in gesprek!

Wij bieden u 24/7 zicht op uw wagenpark en snelle, betrouwbare breedband oplossingen.