Terug naar 5G Begrippenlijst

Wat is WWAN?

De afkorting WWAN staat voor Wireless Wide Area Network. Een WWAN (mobiel breedband) is een type netwerk dat gebruik maakt van mobiele technologie, zoals 4G of 5G, om een ​​draadloze internetverbinding tot stand te brengen waarmee een groot gebied bestrijkt wordt.

Wireless WAN's zorgen voor supersnelle dataverbindingen over lange afstanden. Ze worden vaak gebruikt in gebieden waar geen bekabelde internetverbinding beschikbaar is, bijvoorbeeld als je op reis bent.

Met WWAN is er altijd en overal connectiviteit. Je kunt van het ene naar het andere dekkingsgebied gaan zonder dat de verbinding wegvalt.

Waarom WWAN?

Supersnelle verbindingen met zo min mogelijk onderbrekingen worden steeds belangrijker voor overheden, bedrijven en mobiele medewerkers of professionals.

Je wilt altijd en overal toegang hebben tot realtime gegevens, internet, informatie in een database, e-mail enzovoorts. Bijvoorbeeld omdat teamleden steeds vaker op verschillende locaties werken, maar ook omdat je te allen tijde snel wilt reageren op vragen van klanten.

Om aan deze behoeftes tegemoet te komen, heb je zowel bedrade als draadloze netwerken nodig. Een snelle en veilige verbinding (onderweg) is echter niet altijd beschikbaar. In zulke situaties blijf je veilig connected en online, met een constante snelheid, via een mobiel apparaat dat WWAN ondersteunt.

WWAN versus WLAN

WWAN biedt ten opzichte van het locatiegebonden WLAN (Wireless Local Area Network), dat gekoppeld is aan de wifi standaard 802.11, een betere dekking en ondersteuning voor verschillende technologieën. Denk hierbij onder andere aan GPRS (General Packet Radio Services), EDGE (Enhanced Data GSM Environment) en UMTS (Universal Mobile Telecommunications Service).

Wij gaan graag met u in gesprek!

Geef uw klanten de snelste, gemakkelijkste en meest betrouwbare breedbandoplossingen.